Hoopvolle start crowdfunding actie…

Gisteren heb ik de actie gelanceerd middels een e-mailing naar 238 wekelijkse deelnemers en oud-deelnemers. Aan het einde van de dag was er al voor 790 euro gedoneerd. Een hoopvolle start dus…

De voorgaande dagen heb ik de website ingericht, teksten geschreven en vormgegeven. Dat ging niet zonder slag of stoot. Want hoe breng je de boodschap zo goed mogelijk over? Gelukkig heb ik een groot netwerk en die waren bereid om mij met advies bij te staan. Om je een voorbeeld te geven, waren mijn teksten wel in orde? Feedback gevraagd aan Mathijs Renkema, journalist van De Krant. Volgens hem was het wel een duidelijk en eerlijk verhaal, maar zou de klemtoon meer kunnen liggen op het supporten van zorgpersoneel, dan het supporten van mij (de ondernemer in nood). ‘Wacht maar even, ik schrijf wel even een inleiding voor je. Misschien heb je er iets aan.’ En jazeker had ik er wat aan. Dus alles weer op de kop en het een en ander herschreven.

’s Middags kreeg ik nog feedback van Barbara (mede eigenaar van restaurant Herberg van Es) en van Rob Ahlers (drumdocent bij Hit it).
Beiden waren ze geschrokken van de te doneren bedragen. Zou dat niet te hoog zijn? 20/30/35/45 euro? Waarom niet al vanaf bijvoorbeeld 2,50 euro?
Mijn antwoord was dat ik de actie letterlijk nam, zo van: doneer een uitje … en tsja, de diverse uitjes kosten nu eenmaal zoveel geld.
En trouwens hoeveel mensen zouden we wel niet moeten bereiken met donaties van 2,50 ipv 20 euro?Dat gaat dan toch nooit lukken???
Rob wist me te overtuigen dat het wel eens zo kon zijn dat er misschien wel heel veel mensen zijn die 2,50 euro willen/kunnen besteden om het goede doel te steunen, maar die dat niet zouden/kunnen doen als ze minimaal 20 euro zouden moeten doneren.

Lang verhaal kort; ’s middags de hele website pagina opnieuw vormgegeven en donaties toegevoegd van 2,50/5/7,50 en 10 euro. Toen snel een nieuwsbrief in elkaar geflanst om mijn wekelijkse deelnemers te motiveren om vooral te doneren. Eind van de avond was er zoals gezegd al 790 euro gedoneerd.

Op het moment van schrijven is er al 10% van het benodigde bedrag gedoneerd. Een geweldig begin, maar nog een lange weg te gaan….

OPROEP: Als je doneert kun je in het veld opmerkingen een berichtje aan me achter laten. Ik hoor graag de reden dat je doneert. Kan ik dat weer op de website plaatsen, om het te delen met anderen….gewoon, omdat ze hartverwarmend zijn. Waarvoor dank!

Voorbeeldjes:
Geweldige actie Gerard.
Ik hoop dat je veel geld binnenkrijgt.
Jij mag niet omvallen.
En ook voor ons mag je dat niet doen, het is veel te leuk om te moeten missen!

Anja Niemeijer, Haren

Hoi Gerard,
Leuk idee! Van mij heb je een donatie binnen. Hopelijk wordt het een succes. Veel sterkte de komende tijd en blijf gezond! Ik kijk al uit naar juni. Zonder drumming is het leven toch minder leuk. 🙂
Winanda van Dijken, Foxwolde

Succes!! Samen komen we hier doorheen!!
Marieke, Jeroen en Vigo van Duuren, Nieuw Roden

Done! Daar hoefde ik niet lang over na te denken. Ik help de plaatselijke ondernemers graag in deze moeilijke tijd. Zeker als ze inventief zijn. Goed van je! Ik moest direct denken aan de volgende quote: ‘Je kunt de golven niet stoppen, maar je kunt wel leren surfen’……
Ik zag al een mooi bedrag staan. Ik duim voor het hoogst haalbare.Succes ermee! 
Marita Tuinstra, Roden

Coronafonds

IK DONEER 10 EURO

 10,00
 7,50

Coronafonds

IK DONEER 5 EURO

 5,00
 2,50

Coronafonds

IK DONEER 45 EURO

 45,00

Coronafonds

IK DONEER 35 EURO

 35,00

Coronafonds

IK DONEER 30 EURO

 30,00

Coronafonds

IK DONEER 20 EURO

 20,00