Een nieuwe werkelijkheid….

Bam! Van de ene op de andere dag stond mijn bestaan ineens op het spel. Nederland begon de dreiging van het Corona-virus pas echt serieus te nemen op donderdag 12 maart, toen Premier Rutte naar buiten kwam met een persconferentie waarin hij de Nederlandse bevolking opriep om vooral zoveel mogelijk thuis te blijven (zeker bij ziekte) en om gepaste hygiënische maatregelen te treffen als 2 meter afstand houden, hoesten of niezen in de elleboog, geen handen meer te schudden en om vooral vaker je handen te wassen.

’s Ochtends had ik mijn eerste annuleringen al binnen gekregen, maar dat betrof 2 uitjes van het UMCG omdat die de richtlijnen voor hun personeel hadden aangescherpt vanwege begrijpelijke redenen. ’s Middags en ’s avonds had ik nog 2 boekingen staan en gingen ook gewoon door. Voor de volgende dag had ik voor ’s avonds een boeking staan. Tot mijn verbazing werd die ’s ochtends ook afgeblazen. Op de vraag waarom antwoordde de betreffende persoon, dat het niet mocht van de leidinggevende. Zij vond het zelf ook belachelijk, want overdag waren ze met de collega’s gewoon gezamenlijk aan het werk. En ze zouden aansluitend naar mij toe rijden om een uurtje te komen drummen. Met, let goed op, exact dezelfde collega’s!!!
Totale gekte! In mijn ogen….op dat moment…..

De dagen erna volgenden nog meer annuleringen en volgde ik het nieuws op de voet. Wat moest ik nu? Van de ene op de andere dag kwam er geen geld meer binnen terwijl mijn vaste lasten wel gewoon zouden doorgaan.
Wat overkomt me nu? Hoe is dit mogelijk? Zo heb je een gezond bedrijf, maak je mooie resultaten en bezorg je ontzettend veel mensen heel veel plezier…….en …. pats boem….alles weg????
Op dat moment had ik nog hoop dat in ieder geval de wekelijkse drumplezier sessies nog wel iets van geld in het laatje zouden brengen. Als iedereen zijn gezond verstand zou gebruiken (niet komen als je ziek bent of tot een risicogroep behoort etc.), zou dat toch mogelijk en verantwoord moeten zijn?

Op zondagavond 15 maart kondigde Premier Rutte wederom nieuwe vergaande maatregelen af. Ook al zouden de scholen sluiten, horeca en sportscholen voor 3 weken de deuren moeten sluiten, leek ik de dans nog te ontspringen, omdat ik geen groepen heb van meer dan 100 personen.
Toch heb ik op maandagmiddag 16 maart besloten om mijn maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen en om ook voor 3 weken mijn deuren te sluiten. Ook al zou dit betekenen dat er dan geen geld meer zou binnen komen (ik werk met strippenkaarten en niet met abonnementen). Liever 3 weken dicht en dan er hopelijk weer vol tegen aan, leek mij een verstandige zet.

Toen ik maandagmiddag mijn beslissing middels een emailing bekend maakte bij mijn wekelijkse deelnemers, ontving ik tal van bemoedigende enbegripvolle reacties. Eentje was van een deelneemster die zei dat ik een eerstvolgende keer wel 3 stripjes zou mogen aftekenen en dat ze dan meteen een nieuwe strippenkaart bij mij zou kopen. En een andere deelneemster was zo lief om 50 euro aan mij over te maken, om mij een hart onder de riem te steken. En dat bleek op dinsdagochtend 17 maart tijdens het hardlopen een idee op te leveren die ik de komende periode ga uitwerken. Ik heb geen idee of het aanslaat, maar het zou voor mij de redding kunnen betekenen voor in elk geval de komende 2 cruciale maanden.

HELP EEN ONDERNEMER IN NOOD! DONEER EEN DRUMPLEZIERUITJE AAN ZORGPERSONEEL

Ik vind het onwijs lief als iemand geld aan mij overmaakt, maar dat voelt beter als ik er ook iets voor terug kan doen. Vandaar dit idee. Het is een soort van crowdfunding actie waarbij mijn bestaan voor 2 maanden is gegarandeerd en waarbij ik als tegenprestatie zorgpersoneel die nu onder druk staan, op het moment dat het weer mogelijk is, een ‘geluksmomentje’ ga bezorgen. Want dat is wat ik doe en dat is wat zij verdienen!

Coronafonds

IK DONEER 10 EURO

 10,00
 7,50

Coronafonds

IK DONEER 5 EURO

 5,00
 2,50

Coronafonds

IK DONEER 45 EURO

 45,00

Coronafonds

IK DONEER 35 EURO

 35,00

Coronafonds

IK DONEER 30 EURO

 30,00

Coronafonds

IK DONEER 20 EURO

 20,00