Hoe Papa Zijn Eerste Miljoen Verdiende (1/13)

Geluk als werkwoord – Uitgebreid onderzoek toont aan dat 50% van je geluksgevoel erfelijk is. Dat wil dus zeggen dat er mensen zijn die zich sneller en gemakkelijker gelukkig voelen dan anderen. Kunnen ze niets aan doen. Je kent de verschillende types wel; bij de een is het glas half leeg en bij de ander is hetzelfde glas halfvol. De waarheid is zoals de persoon hem ervaart…..

Voor 10% wordt het geluksgevoel bepaalt door externe factoren als afkomst, geslacht, land, status, uiterlijk etc. …

Resteert dus 40%. Dat is het percentage waarbij het individu zelf zijn geluksgevoel kan bepalen. In die zin kun je geluk dus zien als een werkwoord. Je moet namelijk iets doen om je gelukkig te voelen. In die zin ervaren best veel mensen het leven ook als lijden. En dat is ook niet zo raar als je weet en beseft wat de natuurlijke staat van het brein is.

De natuurlijke staat van het brein kun je vergelijken met een vruchtbaar stukje grond/aarde. Want wat gebeurt er als je geen zaadjes zaait in het vruchtbare stukje grond? Juist, dan groeit er in mum van tijd onkruid! Hoef je helemaal niets voor te doen. Hetzelfde geldt voor je brein. Als je die niet bezig houdt om bijvoorbeeld een doel te bereiken door middel van een vastomlijnd plan, dan nemen ‘pieker gedachten (lees onkruid)’ het over en ga je je nooit en te nimmer gelukkig voelen. Immers alles wat je aandacht geeft groeit…

In die zin is het leven inderdaad lijden. Je moet aan het werk! Al is het maar om er voor te zorgen dat het lijden zodoende dragelijker wordt.
En als je dan toch aan het werk moet, maak het dan de moeite waard. Wat heb je te verliezen?

Leermoment van deze blog;
1) Om je dagelijks gelukkig te voelen moet je doelgericht aan het werk. Daarvoor is het handig om één of meerdere doelen te hebben. Wat is jouw levensdoel?