Hoe Papa Zijn Eerste Miljoen Verdiende (1/9)

Mr. Happiness – Op 10 mei 2014 lanceerde ik drumming (wat ik nu drumplezier noem). Zoals gezegd hing er veel van af. Ik moest om het hoofd boven water te houden een nieuw verdienmodel zien te bedenken. En ik had bedacht dat dat drumming zou zijn. Het idee achter drumming was in eerste instantie om mijn eigen markt te creëren. Mensen enthousiast maken om te gaan drummen en om ze vervolgens een drumstel te verkopen.

Aangezien ik in 2009 Fun2drum had bedacht en gelanceerd had op de 50-Plus beurs in Utrecht, wist ik dat ik dat ik mensen enthousiast kon laten mee drummen op muziek. We gingen dan eerst even oefenen, daarna zette ik de muziek aan en speelden we mee met de muziek. Dat was een groot succes!

Maar ja, op 10 mei lanceerde ik drumming. Met het idee om wekelijkse sessies van 45 minuten aan te bieden. Ik wist dan wel dat ik mensen enthousiast 1 liedje mee kon laten spelen, maar ik had eerlijk gezegd geen flauw idee of ik ze ook 45 minuten lang zou kunnen boeien. Ik ben gewoon maar gaan doen.

Na de open dag van 10 mei, had ik genoeg aanmeldingen om een groepje te beginnen. De eerste sessies duurden geen 5 minuten, maar soms wel 90 minuten. Gewoon omdat ik heel graag wilde leren, en de deelnemers het heel erg leuk vonden. Het duurde dan ook niet lang voordat ik drumplezier uitjes begon aan te bieden. Eén van de eerste boekingen was een Personeelsvereniging van de Universiteitsbibliotheek uit Groningen. Na afloop sprak een deelnemer me aan en vroeg me of ik wel wist wat ik deed? Ik antwoordde; ik mag hopen van wel… De bewuste man bleek een psycholoog te zijn en hij wist me te vertellen dat wat ik deed Flow genoemd werd; de psychologie van de optimale ervaring. Zodra hij begon te vertellen wat dat was, viel bij mij het kwartje. Ik begreep meteen wat hij bedoelde, omdat ik inmiddels zelf had ontdekt dat dat het geheim achter drumplezier was. Dat was de reden dat de wekelijkse deelnemers inmiddels weken en maanden achter elkaar terug bleven komen (sommige deelnemers zelfs al jaren…).

Het idee om mijn eigen markt te creëren om zodoende drumstellen te verkopen bleek niet aan te slaan. Mensen kwamen niet met het doel om heel erg goed te leren drummen, maar om vooral veel plezier te hebben. Drumplezier wel te verstaan….

Leermoment van deze blog;
1) Heb je een idee? Doe er dan iets mee!