Hoe Papa Zijn Eerste Miljoen Verdiende (1/8)

Neem je verantwoordelijkheid – Zoals gezegd zou ik op 1 april 2014 keihard failliet gaan. Moet je je voorstellen dat ik enkele weken daarvoor thuis kwam met de mededeling dat het gebeurt was. Dat we failliet zouden gaan. Dat papa het had verknalt! Mijn ex-vrouw in paniek, en de kinderen aan het huilen. Ik ging helemaal stuk……

En ook al was ik doodmoe van de stress en het verdriet, wist ik dat ik niet op mocht geven. Ik ging die avond vroeg naar bed in de hoop wat rust te kunnen pakken. Alvorens te gaan slapen, ging ik nog een stukje lezen in het boekje ‘De zeven spirituele wetten van succes!’ van Deepak Chopra. Ik kan me niet meer herinneren wat ik precies heb gelezen, maar het raakte me. Ik stond op, liep naar beneden waar mijn vrouw was, en vertelde haar dat ik een nieuw inzicht had gekregen en ineens barstte van de energie. Dat zal wederom een moment zijn geweest dat ze dacht dat ik hartstikke gek was….

Door wat ik las in het boekje, ging ik ineens denken wat een uiterst succesvolle ondernemer zou doen als hij in mijn schoenen zou staan. En het antwoord kwam direct binnen; 1) Hij zou zijn verantwoordelijkheid nemen, 2) kansen zien en 3) keuzes maken. En zo gezegd, zo gedaan…. De volgende dag was een uiterst productieve dag die ertoe heeft bijgedragen dat ik dus niet failliet ben gegaan.

De harde les die ik in 2014 heb geleerd, zal ik nooit weer vergeten; IK ben verantwoordelijk voor alles wat er in mijn leven gebeurt en niemand anders!

Levensles van deze blog;
1) Wees eens heel eerlijk naar jezelf? Neem jij voor alles in je leven je verantwoordelijkheid? Of ligt het vaak aan een ander?