Hoe Papa Zijn Eerste Miljoen Verdiende (1/7)

Er bestaat geen ‘kortere weg’ in het leven – Rond 2006-2007 kreeg ik interesse in Persoonlijke Ontwikkeling. Eén van de eerste boeken die ik las was ‘Zeven effectieve eigenschappen van leiderschap’ door Stephen R. Covey. Dat vond ik destijds best wel een pittig boek. Eigenlijk ook helemaal niet zo leuk, want je zou behoorlijk wat moeten doen om te groeien als mens.

In diezelfde periode had ik ook Deepak Chopra ontdekt. Zijn boek ‘de Zeven spirituele wetten van Succes’ was meer ‘mijn ding’. Het enig wat je volgens dat boek hoefde te doen was je geest tot rust brengen (middels bijvoorbeeld meditatie), om vervolgens datgene wat je zou willen hebben of bereiken te visualiseren, om het vervolgens los te laten en op het Universum te vertrouwen dat het zich vanzelf zou manifesteren. Kijk, dat klonk mij als muziek in mijn oren…..

Rond dezelfde tijd verscheen er een wereldwijde bestseller genaamd ‘The Secret’. In dat boek werd min of meer de boeddhistische gedachtegang van Deepak Chopra bewezen, middels de Wet van Aantrekkingskracht (wordt metafysisch onderbouwd). Nu was het helemaal feest, want nu had ik in mijn beleving het bewijs in handen dat ik me geen zorgen hoefde te maken, maar dat ik volledig kon vertrouwen dat mijn visualisaties zich vroeg of laat zouden manifesteren. Yoehoe!

Nu jaren later, begrijp ik allereerst dat mijn ex-vrouw dacht dat ik gek was, maar ten tweede dat er geen ‘short-cuts’ in het leven zijn. En dat is maar goed ook. Want volgens mij is het doel van het leven dat je jezelf blijft ontwikkelen. Dat je blijft groeien. En om dat te bereiken zal je toch echt wel iets moeten doen. En sinds ik mijn bedrijfsnaam heb veranderd van Hit it drums & percussion in Hit it happiness, begrijp ik nu ook dat de geluksmomentjes liggen in het doen! En niet in het niet doen! Maar daarover later meer….

Leermoment van deze blog:
1) Verspil geen tijd en energie aan het zoeken naar een ‘kortere weg’…