Hoe Papa Zijn Eerste Miljoen Verdiende (1/6)

Keuzes maken – In 2010 had ik mijn bijna eerste faillissement weten te voorkomen door ‘just-in-time’ een nieuwe financierder te vinden. Aangezien deze financierder het zelf al erg druk had met andere zaken, maakte hij gebruik van een medewerker van hem, die mij moest begeleiden/helpen om de zaak weer renderend te maken.

Ik kan me een van de eerste gesprekken nog goed herinneren omdat ik het uiterst irritant vond. De beste man vroeg namelijk waarom ik deed wat ik deed. Nou, dat vond ik maar een domme vraag, want ik kon natuurlijk alles goed onderbouwen (vond ik toen). Nu moet je weten, dat ik niet alleen een drumspeciaalzaak had, maar ook 2 webshops en een huurkoop constructie waarbij we drumstellen door heel Nederland verhuurden. Mijn motivatie was dat elke tak omzet binnen bracht. Dus….wat zeur je nou?

Pas jaren later, nadat ik kennis had genomen van ‘The Golden Circle’ viel het kwartje pas. Nadat ik mijzelf de vraag had gesteld ‘Waarom doe ik wat ik doe’ volgde al snel de vraag ‘Waarom heb ik eigenlijk nog een winkel en webshops?’

Wat ik in de jaren 2010-2014 niet had aangedurfd ben ik in 2016 toch maar gaan doen. Hoe spannend ik het ook vond. Want ja, 1 ding weet je zeker; zodra je stopt met de een winkel en webshops maak je van de ene op de andere dag geen omzet meer. En je hebt nog geen flauw idee of je dat goed gaat maken door je enkel en alleen bezig te houden met datgene wat je graag wilt doen.

Het was spannend en moeilijk, maar het is toch één van de beste keuzes uit mijn leven geweest. Door te stoppen met de winkel en webshops kreeg ik meer tijd en ruimte om me te focussen op drumplezier. Ik weet nu zeker dat dat heeft bijgedragen aan het succes wat drumplezier nu is.

Leermoment van deze blog:
1) Ik begrijp als geen ander dat het maken van keuzes best lastig is. Het is echter een stuk eenvoudiger als je keuzes maakt op basis van je ‘waarom’…