Hoe Papa Zijn Eerste Miljoen Verdiende (1/5)

The Golden Circle – Op 1 april 2014 zou ik failliet gaan, maar dat hebben we wonder boven wonder weten te voorkomen. Een van de redenen dat we het overleefd hebben, is dat ik Godzijdank de creativiteit kon vinden om drumming (het huidige drumplezier) te bedenken; Een nieuw verdienmodel naast de drumspeciaalzaak die ik toen ook nog had.

Toen drumplezier eenmaal begon te lopen hebben we in het seizoen 2015-2016 een wand geplaatst als afscherming tussen het drumplezier gedeelte en de winkel. Omdat ik nog steeds zoekende was naar een juiste formule om de winkel aantrekkelijker te maken om zodoende weer meer omzet te genereren, had ik een bevriende klant, die tevens internationale bekendheid geniet als architect met als specialisatie Bibliotheken, gevraagd of hij met mij mee wilde denken. En dat wilde hij wel…

Zo gezegd, zo gedaan. Het was op hemelvaartsavond 2016. Ik zal het nooit weer vergeten. Wat begon als een brainstorm sessie eindigde met de vraag of ik wel eens had gehoord van ‘The Golden Circle’ van Simon Sinek. Ik moest bekennen van niet. Hij begon meteen enthousiast te vertellen en te schetsen. En het werd me al snel duidelijk hoe alle puzzelstukjes in elkaar begonnen te vallen. Als ik antwoord zou kunnen geven op de vraag WAAROM ik een winkel heb, weet je ook meteen antwoord op de vraag wat dan de juiste formule zou zijn. Want dan klopt het aan alle kanten!

Ik heb toen weer een projectje gemaakt van Simon Sinek. Wilde alles weten over wat hij te vertellen had. Ik ging weer helemaal kopje onder in de materie. En met succes! In september deden we met drumplezier voor het eerst mee met de Rodermarkt Parade. En het was een daverend succes!
Binnen een week hadden we meer dan 180 (!!!) nieuwe aanmeldingen. En dat alles had te maken met het feit dat ik wist WAAROM ik drumplezier wilde verkopen. Nu snap ik ook waarom ze het ‘The Golden Circle’ noemen…

Leermoment van deze blog:
1) Wat is jouw waarom? Waarom ben je wie je bent? Doe je wat je doet? En heb je wat je hebt? Wat is jouw reden waarom je ’s ochtends wakker wordt?

Bekijk deze video van Simon Sinek hoe hij binnen 18 minuten uitlegt wat hij bedoelt met The Golden Circle.