Hoe Papa Zijn Eerste Miljoen Verdiende (1/3)

Van waardeloos, naar waardevol! – Het was in de zomervakantie van 2018. De eerste 3 weken van de vakantie waren de kinderen bij mij en de laatste 3 weken bij hun moeder. Ik woonde direct na de scheiding soort van ‘illegaal’ boven de zaak. Er zit namelijk geen woonbestemming op de zaak. Mijn hele bestaan speelde zich op dat moment dus af op een bovenverdieping van zo’n 70m2. Het was van origine mijn kantoorplek. Maar was nu ingericht met een tweepersoonsbed plus slaapkamermeubel, 2 losse bedden voor de kinderen, 2 bankstellen en een tafeltje. Op de werk PC konden de kinderen gamen en tv kijken. Dat was alles wat ik had te bieden. Kun je je voorstellen dat ik me knap waardeloos voelde…..

Maar dat werd nog erger. De eerste 3 weken van de vakantie had ik immers de kinderen elke dag bij me. En neem van mij aan, dat dat vele malen meer waard is dan welke mooie woning dan ook. Toen ze echter na 3 weken met hun moeder op vakantie gingen naar Barcelona voelde ik me nog waardelozer. En geen normale woning én geen kinderen. Zucht….wat een lol…..NOT!

Maar juist op die momenten dat je er helemaal alleen voor staat wordt je keihard met jezelf geconfronteerd. Dat was het moment dat ik na ging denken over mijn leven. Ik was 47 jaar, gescheiden, geen woning en nog een restschuld van zo’n 35.000,- Waar was het mis gegaan?
Conclusie was zoals je in de voorgaande blog al had kunnen lezen. Ik was opgevoed met deurwaarders aan de deur en heb mijn leven lang schulden gehad. En als je schulden hebt, voel je je niet alleen schuldig, maar ook waardeloos. In de breedste zin van het woord! Conclusie die ik kon trekken was dus, dat ik mijzelf behoorlijk waardeloos heb gevoeld altijd. IK was van geen waarde. Althans….zo zag ik dat….

Gelukkig heb je dan vrienden om je heen waar je goede gesprekken mee kunt hebben en die je laten zien dat het niet persé de waarheid is over hoe je over jezelf denkt. Zij attendeerden mij erop dat ik met mijn werk heel veel mensen een geluksmomentje bezorg. Dus….hoezo waardeloos?
Zo had ik het nog niet bekeken….

Sinds de zomer van 2018 is mijn masker afgegaan. Ik ben niet waardeloos. Ik ben van waarde!!! De titel van deze blog is niet zo maar gekozen. Mijn persoonlijke missie is namelijk dat ik waardevol ben in de breedste zin van het woord. Dus ook economisch gezien….

Leermomenten van deze blog;
1) Hoe zie jij jezelf? Als waardeloos of waardevol? En is dat wel de waarheid?
2) Er zijn 6 basisangsten die mensen kennen;
* de angst voor armoede
* de angst voor kritiek
* de angst voor ziekte
* de angst voor het verlies van liefde
* de angst voor de dood
Ik was bang voor armoede. Maar dat was ik me niet bewust, omdat ik niet echt meer wist wie ik was. Daarom is het ook zo belangrijk om te weten wie je écht bent (masker op, of masker af?). Het gedrag dat samenhangt met de angst voor armoede kan ik nu plaatsen: Onverschilligheid, besluiteloosheid, twijfel, bezorgdheid en uitstel. Dat verklaart nu wel het één en ander….

Denk hier eens over na? Wat is jouw angst? En is dat (wederom) wel de waarheid?